HypnoYoga

wie ben ik?
Al bijna 20 jaar is het mijn grote passie om mensen met behulp van o.a. hypnotherapie, NLP en mindfulness weer dichter bij zichzelf te laten komen.
Deze ervaring combineer ik nu met principes uit de yogaleer, in de vorm van HypnoYoga. Je gaat dus niet “onder hypnose”, maar het Hypno gedeelte is de verdieping  van de ontspanning.
Hoe is het zo gekomen?
In 2011 had ik wat proeflessen genomen bij een yogaschool bij mij in de buurt. Het voelde als thuiskomen en ik was meteen hooked. Wat mij aansprak was de combinatie van het fysieke en het meditatieve aspect, het feit dat je tijdens een “work-out” tegelijkertijd contact maakt met je kern.
Ik had nog maar 5 lessen gehad toen ik eind 2011 een lichte beroerte  kreeg en mijzelf geconfronteerd zag met allerlei beperkingen. Ondanks de uitdagingen die NAH (niet aangeboren hersenletsel) met zich meebrengt, is stoppen met yoga geen seconde bij me opgekomen. De yogalessen hebben mij geholpen en helpen mij nog steeds om mijn fysieke en geestelijke balans weer op te bouwen en nog beter te luisteren naar mijn lichaam.
Tijdens de yogalessen die ik volgde ben ik zelf gaan experimenteren met het toepassen van hypnotherapie en ik merkte dat technieken uit de hypnotherapie heel goed samengaan met de naar binnen gerichte aandacht die ontstaat tijdens het beoefenen van yoga, en dat het een geweldig krachtige combi is om je lichaam en geest te ontspannen en soepel te maken.
Als je de innerlijke concentratie van yoga combineert met ontspanningssuggesties kan dat ervoor zorgen dat je in een lichte trance komt. Door deze lichte trance kun je vervolgens je ontspanning nog verder verdiepen en meer openstaan voor suggesties voor positieve verandering.
En nu?
In 2014 ben ik de Yoga Teacher Training gaan volgen om mijn eigen practice te verdiepen en om HypnoYoga-les te kunnen gaan geven. Via die lessen hoop ik het enthousiasme, het plezier en het ontspannen gevoel die ik zelf ervaar tijdens het beoefenen van yoga met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen.
Voor wie?
Voor iedereen die op zoek is naar een prettige manier van bewegen, een gezonde levensstijl en (meer) balans.
HypnoYoga is uitermate geschikt voor het verbeteren van psychosomatische klachten, slaapproblemen en burn-outs, en voor het vergroten van het zelfvertrouwen.
Te lang niet gesport? Te stijf? Te oud? Te dik? Of andere belemmerende gedachten? Dan is Restorative HynpoYoga iets voor jou. Restorative HypnoYoga is een heel rustige vorm van yoga met voornamelijk zittende en liggende houdingen. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau. Je leert dichter bij jezelf te blijven en daardoor rust en balans te creëren.
Omdat iedereen oefent in zijn eigen tempo en vanuit zijn eigen mogelijkheden is Restorative HypnoYoga ook uitermate geschikt om na ziekte weer met yoga te beginnen.
Inmiddels geef ik les in Amstelveen en staan er workshops en yogavakanties op het programma. Klik voor meer info op de menubalk links.
Ik hoop je te ontmoeten op de mat.
Namasté
NB Vraag bij fysieke of psychische klachten altijd eerst aan je arts of HypnoYoga geschikt voor je is.

 

monique_bali