Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?
Hypnotherapie is een praktische en doelgerichte manier om een klacht bij de oorsprong aan te pakken. De klant maakt in trance makkelijk contact met zijn/haar onderbewustzijn waar de oorsprong en dus ook de oplossing van de klacht ligt.

Er zijn veel mogelijkheden binnen de hypnotherapie, o.a.:
* passieve imaginatie
Hierbij gaat de cliënt in trance en de therapeut vertelt een droombeeld verhaal dat aansluit bij de klacht van de cliënt. De cliënt kan dan op onbewust niveau de klacht aanpakken.

* actieve imaginatie
Hierbij gaat de cliënt minder diep in trance waarbij de cliënt op onbewust niveau op zoek gaat naar de oorzaak en de oplossing van zijn/haar klacht. De cliënt verteld dan aan de therapeut wat hij/zij op symbolische wijze tegenkomt om vervolgens datgene aan te pakken en te verwerken wat nodig is.

Voor welke klachten is hypnotherapie geschikt?
Hypnotherapie is geschikt voor de meest uiteenlopende klachten, o.a.: stress, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, hyperventilatie, migraine, eetproblemen, slaapproblemen, verwerking van trauma’s, enkelvoudige fobieën en voor personal coaching.

Hypnotherapie is uitermate geschikt voor psychosomatische klachten, waar geen lichamelijke oorzaak voor aan te wijzen is.